wijnconcerten_logo

Stichting Wijnconcerten Vlaardingen

Na meer dan 20 jaar heeft de Stichting Wijnconcerten Vlaardingen inmiddels een flinke geschiedenis opgebouwd. Wat - al veel langer dan 20 jaar geleden - begon als een droom, is uitgegroeid tot werkelijkheid. Tal van top musici traden op in de wijnhallen. 

Website wijnconcerten

 

De passie voor klassieke muziek van eigenaar Fons Hosman was de oorzaak tot het starten van een serie klassieke concerten in de 'Wijnhallen' van Wijnkoperij Hosman Frères in Vlaardingen in 1994. De directe aanleiding was de ontdekking van een akoestisch expert, die ontdekte dat de akoestiek van de wijnhal uitzonderlijk goed was! 

Het eerste wijnconcert organiseerde Fons Hosman voor een bevriende Russische concertpianiste, Anna Fridman, in 1994. Dit concert was direct een groot succes en de enthousiaste bezoekers vroegen om meer van dit soort bijzondere concerten.

Zo ontstond een jaarlijkse serie van acht concerten op zondagmiddagen. Concerten voor muzikale fijnproevers die naast hun muzikale passie ook genoten van het glas goede wijn dat na afloop van de concerten wordt geschonken, vergezeld van een buffet van heerlijke Franse kazen. De naam 'Wijnconcerten' was geboren.

In 1998 kwam de Stichting Wijnconcerten Vlaardingen in het bezit van een uitzonderlijk fraaie Bösendorfer (semi-concert)vleugel, die het niveau van de vele pianorecitals, pianotrio's en de pianokwartetten die regelmatig op het programma staan, in hoge mate verhoogde. Pianostemmer en -restaurateur Frans Pietjouw heeft door zijn grote kundigheid dit instrument naar topniveau gebracht en bracht pianisten van wereldniveau, zoals Emanuel Aix, Menachin Pressler, Ronald Brautigam, Hannes Minnaar en vele andere top pianisten die in de concertreeks optraden, tot groot enthousiasme! 

Wijnconcerten

Eigenaar Fons Hosman              Bösendorfer vleugel                        Wijnbuffet

Om de culturele status van de concertserie te benadrukken, en om de toenemende werkzaamheden voor de initiatiefnemer te verlichten, werd op 10 januari 1998 de Stichting Wijnconcerten Vlaardingen opgericht. Hierdoor bleken ook sponsors bereid om de Stichting te ondersteunen. Het zeer hoge niveau van de musici maakt sponsoring en donaties noodzakelijk. Al een aantal jaren wordt de Stichting Wijnconcerten Vlaardingen ondersteunt door Stichting Podiumkunsten met een jaarlijkse bijdrage.

Sinds 1 januari 2014 is de Stichting Wijnconcerten Vlaardingen door de belastingdienst erkend als Culturele Instelling en mag de ANBI status voeren. Hierdoor zijn bedrijven en particulieren in staat hun giften voor de Stichting met subsidie af te trekken.

 

Alle informatie, programma's, etc. zijn te vinden op de website van de Stichting Wijnconcerten Vlaardingen. Hier kunt u ook reserveren voor de Wijnconcerten.

 Website wijnconcerten

 

 Stichting Wijnconcerten Vlaardingen
Nieuwstraat 1, 3134 EP Vlaardingen
010 - 434 72 30  |  info@wijnconcerten.nl  |  www.wijnconcerten.nl

Voorzitter: Dhr. Fons Hosman | Secretaris/penningmeester: Drs. Loes Hageman