Recept van chef Greg

Traditionele uiensoep voor 6 personen

 

Benodigdheden:

- 50 gr boter

- 750 gr uien (in dunne ringen gesneden)

- 2 tenen knoflook

- 45 gr bloem

- 2 liter runder- of kippenbouillon

- 250 ml Oxford Landing Estate Merlot

- 1 laurierblad

- 2 takjes tijm

- zout en peper

- 12 sneetjes stokbrood

- 100 gr Gruyèrekaas, geraspt

 

Bereidingswijze:

Schenk een glas Oxford Landing Estates Merlot in en zet binnen handbereik. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 25 minuten, of totdat de uien diep goudbruin zijn en beginnen te karamelliseren. Neem ondertussen een slokje wijn. Voeg de knoflook en de bloem toe en blijf 2 minuten roeren. Voeg nu langzaam en al roerend de bouillon en de wijn toe en breng het geheel aan de kook. Voeg het laurierblad en de takjes tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Doe een deksel op de pan, neem een slokje wijn en laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder het laurierblad en de takjes tijm en proef of de soep goed van smaak is. Verwarm de grill voor. Rooster de sneetjes stokbrood, verdeel deze over de 6 soepkommen en schep de soep erover. Bestrooi met geraspte Gruyèrekaas en zet de soep onder de grill tot de kaas goudbruin en gesmolten is. Dien onmiddellijk op uiteraard met een glas Oxford Landing Estates Merlot.

 

Eet smakelijk!

 

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Schrijf u nu in en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes.