Recept van Chef Greg

Cheesecake met kokos

Ingrediënten voor de bodem: 

- 250 g theebiscuits

- 50 g witte chocolade

 

voor de vulling:

- 800 g roomkaas of zuivelspread

- 230 g suiker

- 5 hele eieren

- 1 eidooier

- 50 ml crème fleurette of scheproom (zie onderaan recept)

- 20 g bloem

- 1 theelepel kokosextract

- 250 g dulce de leche of zoete gecondenseerde melk voor de roomtoefen

- 200 g roomkaas of zuivelspread

- 100 g poedersuiker

- 6 g boter, gesmolten

- 1 theelepel vanille-extract kokoskrullen (geschaafde kokos)

 

Bereidingswijze

Uiteraard schenken we eerst een lekker glas wijn in! Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkruimel de koekjes. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze in een steelpan met dikke bodem. Roer de koekkruimels door de gesmolten chocolade.

Vet een springvorm (Ø 26 cm) licht in en bekleed hem met bakpapier (knip uit een vel bakpapier een cirkel van 26 cm doorsnee en leg deze op de bodem van de springvorm; knip vervolgens 2 repen van 43 cm lang en 6 cm breed uit en plaats deze aan de binnenkant tegen de rand van de springvorm). Bedek de bodem met een 1 cm dikke laag van het koekjesmengsel. Bak de koekjesbodem 15 minuten.

Klop de roomkaas, strooi de suiker erbij en klop 2 minuten. Klop de eieren en de eidooier erdoor. Voeg de scheproom toe en meng 1 minuut. Strooi tot slot de bloem erbij en meng het geheel nog 1 minuut, of tot je een mooie gladde room hebt. Verdeel de roomkaasvulling in twee gelijke porties. Roer het kokosextract door de eerste portie en verdeel deze vulling over de taartbodem in de bakvorm. Meng de rest van de vulling met de dulce de leche en verdeel deze vulling over de eerste laag. Stel de oventemperatuur in op 150 °C. Schuif de cheesecake in de oven en bak hem 1½ uur.

Zet de oven uit en laat de taart er nog 2 uur in staan, de room moet nog een beetje vloeibaar zijn. Zet de cheesecake minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een nacht, in de koelkast. Meng voor de roomtoefen de roomkaas met de poedersuiker tot een mooi glad mengsel. Klop vervolgens eerst de gesmolten boter en dan het vanille-extract erdoor. Blijf nog 5 minuten kloppen. Schep de room in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en maak 12 toefen op de rand van de taart.

Rooster de geschaafde kokos even in de oven of onder de ovengrill en garneer de toefen ermee.

 

Extra benodigdheden 

- Springvorm (Ø 26 cm)

- bakpapier

- spuitzak

- Scheproom (Scheproom is een soort vloeibare crème fraîche die in de delicatessenzaak en tegenwoordig ook in sommige supermarkten verkrijgbaar is. Je kunt deze room eventueel vervangen door slagroom of crème fraîche)

 

 

Eet smakelijk!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Schrijf u nu in en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes.