wijnconcerten_logo

Wijnproeverij

Wie bij ons in de wijnhal binnenloopt krijgt direct zin in een mooi glas wijn. Wij bieden u daarom graag de kans om bij ons een wijnproeverij bij te wonen. Van een reis door alle wijnlanden van de wereld, tot een themaproeverij waarbij we meer de diepte in kunnen gaan.

Wijnproeverijen kunnen op elk moment van de week georganiseerd worden, ook buiten onze reguliere openingstijden. Benieuwd of uw datum en tijdstip naar voorkeur beschikbaar is? Neem contact met ons op.

 

Standaard wijnproeverij (8 - 20 personen)

Wij organiseren graag samen met u een wijnproeverij voor uw gezelschap. Wij bieden u daarbij de volgende professionele begeleiding:

  • Voorbereiding (met organisator of zelfstandig) door onze vinoloog, inclusief het samenstellen van een geschikte proeflijst.
  • Introductie en uitleg over de wijnstreken, de gebruikte druivensoorten, de verschillende methoden om wijn te maken, etc.
  • Het begeleid proeven van minimaal 12 verschillende wijnen (wit, rosé, rood, dessertwijn).
  • Voorzien in alle benodigdheden tijdens de proeverij, van proeflijst tot proefformulieren, water en stokbrood om de smaakpapillen te neutraliseren.
  • Het begeleiden van de proeverij; één op één meer uitgebreide uitleg geven en het beantwoorden van vragen uit de groep.

 Een standaard wijnproeverij kan al plaatsvinden vanaf €19,95 per persoon.

 

Portproeverij (20 personen)

Bij een portproeverij ziet onze bijdrage er als volgt uit:

  • Voorbereiding door onze vinoloog, inclusief het samenstellen van een geschikte proeflijst. Denk ook aan speciale Portjaren die voor uzelf of iemand in uw gezelschap veel betekenis hebben.
  • Introductie en uitleg over de Portstreek, de toegestane druivensoorten, de productie van Port en de verschillende Portsoorten, etc.
  • Het begeleid proeven van minimaal 8 verschillende Portwijnen in verschillende stijlen (Ruby, Tawny, LBV, Vintage, etc.)
  • Voorzien in alle benodigdheden tijdens de proeverij, van proeflijst tot proefformulieren, water en stokbrood om de smaakpapillen te neutraliseren.
  • Het begeleiden van de proeverij; één op één meer uitgebreide uitleg geven en het beantwoorden van vragen uit de groep.

  Een Portproeverij kan al plaatsvinden vanaf €29,95 per persoon.

 

Wijnproeverij op maat (van min. 20 tot max. 100 personen)

Naast eerder genoemde proeverijen verzorgen we ook wijnproeverijen op maat, waarbij we de proeverij geheel aanpassen naar uw wensen. Denk aan thema's als: "Klassiek Frankrijk", "Oude Wereld vs. Nieuwe Wereld", "Mousserende wijnen", "Rosé wijnen". Alles is mogelijk! We maken graag met u een afspraak om uw ideale proeverij vorm te geven.

Prijsopgave na overleg.

 

Wijn- & spijsproeverij

Een heerlijke culinaire avond met wijnen en bijpassende gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een Spaanse thema avond, met Spaanse wijnen en Tapas. Of een klassieke Franse avond, met een 4-gangen diner begeleid door 2 glazen wijn per gang. Of heeft u romantische beelden bij een Italiaanse trattoria, met lange gedekte tafels, eten in overvloed en de flessen wijn gewoon op tafel...

Wij werken samen met meerdere vaste cateraars in omgeving Vlaardingen, waardoor wij u goed kunnen adviseren welke cateraar het best past bij uw wensen. Onze vinoloog zal bij elk thema passend uitleg geven over de combinaties van wijn en spijs. U zult verrast zijn over de smaakstijlen en de diverse combinaties.

 

Neem contact met ons op