San Mauro

Direct naar de producten van San Mauro

San Mauro

Alie DoortenHet verhaal van San Mauro Olio Extravergine di Oliva is het verhaal van Alie Doorten en haar passie voor de olijfoliecultuur van de oude Romeinen. In de Sabijnse heuvels, even buiten Rome, stichtte zij de Proprietà di Doorten. In 1995 ontdekte ze de bijzondere kwaliteiten van de Sabijnse olijfolie. Ze kocht in de jaren daarna zowel bestaande oude olijfboomgaarden als nieuw terrein dat ze met olijfbomen beplantte. De Sabijnse heuvels worden al eeuwen geroemd om de kwaliteit van zijn olijfolie vanwege een gunstig klimaat en bodemgesteldheid.

Vanaf 2004 produceert zij haar eigen olijfolie. Maar pas toen ze in 2008 een terrein met 180 olijfbomen kocht aan de via San Mauro en de unieke kwaliteit van deze olijfolie ontdekte, besloot ze in de voetsporen te treden van haar illustere voorgangers, de Romeinen. Zij bracht haar olijfolie onder de merknaam San Mauro op de markt en wijdt zich sindsdien aan de verspreiding van de olijfoliecultuur.

San Mauro olijfolie is gemaakt op basis van de oude Romeinse tradities. De olijven
worden tussen half oktober en half november geplukt en binnen 24 uur na de oogst koud geperst. De olijfolie wordt ongefilterd opgeslagen in tanks en na minimaal een maand gebotteld in kleine donkere flessen. Door de vroege pluk, de snelle verwerking en de zeer zorgvuldige bewaarmethode is San Mauro olijfolie uniek in zijn versheid. San Mauro olijfolie heeft een fruitige, licht bitterpeperige smaak en een grasgroene kleur. San Mauro Novolio Extra Vergine di Oliva is er in twee soorten: de Colline di San Mauro en de San Mauro Bicultivar.

Inmiddels is haar lijn uitgebreid met onder andere Aceto Balsamico, hazelnootpasta en heerlijke artisjokken en artisjokkenspread. 

www.oliosanmauro.com

 

De producten van San Mauro: