Uitstekende scores voor Errazuriz Las Pizarras van James Suckling

Uitstekende scores voor Errazuriz Las Pizarras van James Suckling

Dit artikel is een vertaling van het artikel "Outstanding scores for Las Pizarras in latest report bij James Suckling", gepubliceerd op de website van Errázuriz. Klik hier om het originele artikel te lezen.

 

Errazuriz Las Pizarras Pinot Noir 2015 werd beoordeeld met maar liefst 99 punten, en de Las Pizarras Chardonnay staat in de top 5 van Sucklings wijnen met 98 punten!

Santiago, 17 mei 2016. Las Pizarras, het nieuwste project van Viña Errázuriz, gooit hoge ogen in het laatste rapport van internationaal gerenommeerd wijncriticus James Suckling. De 2015 Las Pizarras Pinot Noir scoort 99 punten en zet zichzelf neer als Beste Pinot Noir uit Chili. De 2015 Las Pizarras Chardonnay scoort 98 punten. En dat is niet alles, beide wijnen staan in Sucklings top 5 Favoriete Wijnen, uitgekozen uit meer dan 600 Chileense wijnen. Hiermee staat Errázuriz als enige Chileens wijnhuis met twee wijnen in Sucklings top 5!

Na zijn recente bezoek aan Chili, waarin hij meer dan 600 wijnen van verschillende valleien heeft geproefd, publiceerde de internationale wijncriticus James Suckling zijn artikel "Chili's Evolving Quality Wine World", waarin hij de 2015 Las Pizarras Pinot Noir zijn 99 punten toekent:

"Zelfs nog beter dan het debuut en de grote 2014. Geparfumeerd en levendig met aardbeien, frambozen, bloemblaadjes, cederhout, steen en flint. Vol van smaak, maar ook geconcentreerd met een ultra fijn smaakprofiel. Spanning en finesse. Lichte citrustonen in de afdronk. Gepolijst tot (bijna) perfectie. Naadloze afdronk. Slechts 500 kisten gemaakt. Drink nu."

 Over de 2015 Las Pizarras Chardonnay, zei Suckling: 

"De structuur en lengte van deze witte wijn laten zijn grootheid zien. Vol van smaak, maar strak en gestructureerd met een uitstekende ruggengraat van rijp fruit en fijne aromatische spanning. Romig, steen, flint en appel. Dit gaat over geraffineerde textuur. Nu drink of nog even bewaren."

Fransisco Baettig, de wijnmaker bij Errázuriz, zegt over deze wijnen het volgende: "We wilden de beste Chardonnay en Pinot Noir maken wat mogelijk is in dit klimaat. We wilden de Aconcagua Costa als herkomst benadrukken, en de plaats Pizarras waar de druiven staan, is vakkundig gecreëerd met een terroir-aanpak. De naam van de wijn is direct gerelateerd aan deze plaats en het terroir, het is niet alleen een fantasienaam."

Ongekend succes

De Las Pizarras serie is sinds zijn eerste uitgave in 2014 met uitstekende cijfers beoordeeld door de internationale wijnpers.

2014 Las Pizarras Chardonnay

96 punten, James Suckling
95 punten, Robert Parker's The Wine Advocate

2015 Las Pizarras Chardonnay

98 punten, James Suckling

2014 Las Pizarras Pinot Noir

98 punten, James Suckling
92+ punten, Robert Parker's The Wine Advocate
92 punten, Wine Spectator

2015 Las Pizarras Pinot Noir

99 punten, James Suckling
95 punten, Robert Parker's The Wine Advocate
Plaats uw reactie