Recept: Spaghetti Vongole

1 Reactie

Recept: Spaghetti Vongole

Een echte Italiaanse klassieker is het gerecht spaghetti Vongole. Dit pasta gerecht met venusschelpen komt voornamelijk voor in het zuiden van Italië, terwijl de wijn die er fantastisch bijpast juist uit het noorden van het land komt: de Appassilento Bianco del Veneto van wijnhuis Farina.

Farina is begin 19de eeuw opgericht door de vader van Sandro Farina. Ontstaan uit passie en het verlangen om de enorme potentie in de productie van wijnen van hoge kwaliteit te verspreiden en exploiteren. Farina ligt in San Pietro in Cariano in het hart van de Valpolicella Classica, iets ten oosten van het Gardameer. Sandro werkt al van kleins af aan op het landgoed en vertegenwoordigt daarmee de historische achtergrond, traditie en ervaring van het wijnhuis. Met zijn 74 jaar is hij nog steeds actief in de kelders en het onderhouden van contact met jarenlange klanten. Op dit moment is Farina in handen van Claudio en Elena Farina, de 3de generatie van de familie.

De wijnen van Farina worden op een speciale manier geproduceerd. Zo ook deze witte Appassilento. "Appassilento" is een naam eigen aan Farina en uit zich in praktische zin door het verlengde vergistingsproces. Deze rijpen namelijk 3 maanden langer dan normaal. Het gevolg is een wijn met diepte en een unieke concentratie aan smaken. Tijdens het proces komt de temperatuur nooit boven de 20 graden, zo blijft de wijn fruitig en toegankelijk. De Appassilento Bianco del Veneto heeft dan ook aroma's van wilde bloem, groene appel en ananas wat de wijn vol, zacht en aromatisch maakt. Het verlengde vergistingsproces proeft u terug in de goede lengte en diepgang van deze wijn.

Bekijk de wijn hier

Heeft u hierdoor zin gekregen in een typische Italiaanse avond? Bestel de wijn dan hier en bekijk het recept voor de spaghetti Vongole hieronder.

 

Het recept is afkomstig uit het Wijnkring magazine

 
1 Reactie

1
1

juli 04, 2018

1

Plaats uw reactie