Recept: Kruidensalade met crème van schorseneer en groene groenten

1 Reactie

Recept: Kruidensalade met crème van schorseneer en groene groenten

Wijn bij een vegetarisch gerecht? Dat kan zeker! Net als de rest van de wereld is de wijnwereld een stuk milieubewuster en produceren steeds meet wijnboeren volledig biodynamisch. Één van die wijnhuizen is Domaine Cazes

Domaine Cazes is één van de grootste en meest toonaangevende biologische bedrijven in Europa en volledig Ecocert gecertificeerd. Het Domaine Cazes is gevestigd in Rivesaltes, aan de voet van de Pyreneeën in de Franse wijnstreek Roussillon. Het domein omvat zo’n 160 hectare wijngaarden, waar Cazes zijn wijn sinds 1997 puur biologisch produceert.

Dat proces wordt volledig gecontroleerd door ‘Ecocert’, de officiële instantie die alleen bij het naleven van zeer strenge regels het ‘Eco certificaat’ toekent. Dit keurmerk vindt u terug op het etiket. Het resultaat van alle inspanningen is dat u met de wijnen van Domaine Cazes verzekert bent van een loepzuivere en zeer smaakvolle kwaliteit.

In samenwerking met het nieuwste Wijnkring Magazine heeft De Hippe Vegetariër gerechten bedacht bij de wijnen van Domaine Cazes. Zo kiest zij bij de Le Canon Blanc Muscat-Viognier voor een kruidensalade mer crème van schorseneer en groene groenten. De Hippe Vegetariër: "Het is een winters voorgerecht met verse kruiden, schorseneer, groene asperges, gefrituurde sperziebonen en een coulis van spinazie. Een herfstachtige boswandeling op je bord."

En bij deze herfstachtige boswandeling past perfect bij de  Le Canon Blanc Muscat-Viognier. Een zeer aromatische witte wijn, met geuren van witte bloemen en grapefruit. Deze droge wijn heeft een goede balans met aroma's van fris fruit en fijne muskaat. De afdronk past mooi in het geheel. Bekijk de wijn hier.

Recept is afkomstig uit het Wijnkring Magazine nummer 1, 2018
1 Reactie

1
1

juli 04, 2018

1

Plaats uw reactie