Nieuw - Rosé van grootse klasse! Ramón Bilbao Lalomba Rosado

Nieuw - Rosé van grootse klasse! Ramón Bilbao Lalomba Rosado

Rosé en wijn-spijs combinaties

Lalomba RosadoMaak niet de fout door te denken dat rosé alleen geschikt is om te drinken als aperitief. De grote rosé wijnen zijn prachtige begeleiders van tal van gerechten. Meerdere rosé wijnen zijn uitstekend geschikt met de klassieke Franse gerechten, maar het wordt lastiger een rosé te vinden voor een breder scala aan wijn-spijscombinaties.

Over het algemeen kunnen we zeggen dat de lichtere types rosé meer geschikt zijn om te combineren met lichtere, delicate gerechten. Denk bijvoorbeeld aan frisse salades of charcuterie. De vollere, full-bodied, type rosés met rijper fruit en meer structuur, zijn geschikt voor zwaardere gerechten. Er zijn volle rosé's die het vlees van de barbecue of hele kruidige gerechten perfect aankunnen.

Rosé's uit de Nieuwe Wereld neigen over het algemeen in stijl naar rijper en zoeter dan hun Europese tegenhangers; dit is niet per definitie negatief, ze kunnen bijvoorbeeld scherp gekruide gerechten ook beter aanvoelen.

Wat belangrijk is om te onthouden is, net zoals dat geldt bij witte en rode wijnen, u wordt beloond in karakter en complexiteit als u nét iets meer betaald voor uw rosé.

Ramón Bilbao Lalomba Rosado

Zeer licht van kleur, bijna vergelijkbaar met de lichte stijl Provence rosé's, maar dan uit Spanje. Deze rosé bestaat voor het overgrote deel uit Grenache druiven, aangevuld met een beetje Viura, en smaakt bijna meer naar een houtgerijpte witte Rioja dan naar een rosé. En dat terwijl deze wijn geen houtrijping heeft gehad! Vol van smaak, aromatisch, romig en aantrekkelijk. 

Qua wijn-spijs combinatie is deze rosé een perfecte begeleider van Spaanse visgerechten, zoals heek, gamba's en traditionele vis paëlla.

Decanter Magazine bekroonde deze wijn met 92 punten!

 
Plaats uw reactie