Kendall-Jackson wint American Winery of the year 2017

1 Reactie

Kendall-Jackson wint American Winery of the year 2017

Het Amerikaanse wijnhuis Kendall-Jackson heeft een hele belangrijke prijs in de wacht gesleept. Het wijnhuis is namelijk verkozen tot American Winery of the year 2017.

In 1995 werd Kendall- Jackson al eens door het gezaghebbende Wine & Spirits Magazine uitgeroepen tot 'Winery of the Year' en in 2017 haalde ze de prijs dus opnieuw binnen. Hoe het allemaal begon?

In 1982 kocht Jess Jackson in Lake County, ten noorden van Napa Valley, een boomgaard van 32 hectare vol met peren en walnoten en verving deze bomen voor Chardonnay wijnstokken. Hiermee werd Kendall-Jackson geboren. Jackson verkoopt zijn eerste Chardonnay wijn in New York en vervolgens in Washington. Vanaf dat moment gaat het hard: er komen nieuwe series en heel Amerika en de rest van de wereld raakt bekend met Kendall-Jackson. Een belangrijke reden van Kendall-Jacksons succes is gelegen in de perfecte ligging van de wijngaarden. De druiven zijn grotendeels afkomstig uit de koelere kuststreken van Californië. De druiven krijgen hier alle gelegenheid om hun aroma- en smaakrijkdom te ontwikkelen.

Kendall-Jackson is één van Californië ‘s jongste, meest toonaangevende en dynamische wijnhuizen. De eerste Chardonnay wijn onder het label 'Kendall-Jackson' uit 1982 won in 1983 de Platinum Award van de 'American Wine Competition' , een enorme verrassing. En de Chardonnay is nog steeds de populairste wijn van het wijnhuis. De Kendall-Jackson Vintner's Reserve Chardonnay is een echte wereldtopper en blinkt uit in haar volheid en licht romige smaak. Fris en elegant met heerlijke aroma's van tropisch fruit als mango, ananas, appel en peer. De Chardonnay wijn heeft fijne geroosterde tonen op de achtergrond en een lange afdronk. 

 

Bekijk de wijn hier! En bekijk alle wijnen van het wijnhuis hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
1 Reactie

1
1

juli 04, 2018

1

Plaats uw reactie