Hubrecht Duijker en zijn vondsten van de maand september

Hubrecht Duijker en zijn vondsten van de maand september

Wijnkenner Hubrecht Duijker publiceert elke maand zijn 'vondsten van de maand'. Wijnen die het proeven, het ontdekken, het genieten, het weten en soms het reageren waard zijn.

In de maand september heeft hij gekozen voor twee van onze wijnen. De Salentein Barrel Selection Chardonnay en de Domaine Cazes Hommage Rouge Classic.

Onderstaande teksten komen van de website van Hubrecht Duijker: hubrechtduijker.com/actueel-maandmagazine

 

Salentein Barrel Selection Chardonnay

"Partjes abrikoos en peer en ander mild fruit worden geboden door een vriendelijk frisse, tevens wat vanille en andere milde houttonen bevattende, stevige witte wijn uit tangoland, de Salentein Barrel Selection Chardonnay 2016. Het eminente, door Mijndert Pon gestichte domein Salentein oogstte de druiven voor deze Bourgogneachtige wijn in de Valle de Uco, op gronden tot wel 1500 meter hoogte (de schitterende kelder zelf ligt al op 1200 meter)."

Bekijk deze wijn

Domaine Cazes Hommage Rouge Classic

"Kalkhoudende kleigrond met rolkeien en leisteen, ziedaar het terrein waarvan de familie Cazes druiven, alle biodynamisch geteeld, vergaarde voor de rode Hommage 2015. Syrah tekende voor de helft, grenache voor 40 procent en mouvèdre voor de rest. Voorts vond de bereiding à la rode Bordeaux plaats, met een twee weken durende schilweking na de gisting. Alle elementen samen gaven deze Côtes du Roussillon een Merlotachtige allure, aangezien de vlezige, ferme smaak gekenmerkt wordt door zowel donkere, dropachtige nuances als die van zondoorstoofde zwarte vruchten. De familie Cazes beveelt ‘m aan bij vlees van de grill – en daar kunnen we ons helemaal in vinden."

Bekijk deze wijn

 
Plaats uw reactie