Hubrecht Duijker en zijn vondsten van de maand oktober

Hubrecht Duijker en zijn vondsten van de maand oktober

Wijnkenner Hubrecht Duijker publiceert elke maand zijn 'vondsten van de maand'. Wijnen die het proeven, het ontdekken, het genieten, het weten en soms het reageren waard zijn.

In de maand oktober heeft hij gekozen voor vier van onze wijnen. De Villa Trasqua Chianti Classico, de Errazuriz Max Reserva Cabernet Sauvignon, de Mountain View Cape White en de Kaiken Ultra Chardonnay.

Onderstaande teksten komen van de website van Hubrecht Duijker: hubrechtduijker.com/actueel-maandmagazine

Villa Trasqua Chianti Classico

"Het wijngoed Villa Trasqua wordt wel ‘de paraplu van Chianti Classico’ genoemd. Want wanneer het in en achter de omringende heuvels regent of zelfs onweert, blijft het daar dikwijls droog. Wind tempert de temperatuur en houdt bovendien de druivenstokken gezond. Voeg aan deze omstandigheden toe een glooiend terrein met diverse soorten doorgaans arme grond, en het wordt duidelijk dat hier, van 56 hectare, hoogwaardige wijnen kunnen worden gemaakt. Wat ook gebeurt, getuige alleen al de Chianti Classico 2013. Deze stevige, door sangiovese (80 procent) gedomineerde eetwijn hangt flink na in de mond met allerlei houttonen, en biedt daarnaast zowel rijpheid als frisheid (met dank aan de sangiovese) plus voorzichtig wat sappig besfruit."

Nu tijdelijk voor €12,49 in plaats van €14,95

Bekijk deze wijn 

Errázuriz Max Reserva Cabernet Sauvignon

"Een eerdere jaargang van deze Chileense wijn kwam, na een strenge keuring, aan boord bij KLM, om geserveerd te worden in de World Business Class. Het betreft de Errázuriz Max Reserva Cabernet Sauvignon. De van oude, op stenige grond staande stokken binnen de Valle de Aconcagua afkomstige wijn, huidige jaargang 2015, biedt in zijn vlezige, soepel sappige smaak een symfonie van rijpe bessen waarin ook zachte, milde houttonen klinken. Dit dankzij twaalf maanden fustrust. Leg de biefstuk maar in de pan of op de grill." 

Nu tijdelijk voor €12,99 in plaats van €15,95

Bekijk deze wijn

Mountain View Cape White

"Het nu vijftien jaar florerende, aan een Franse groep behorende Kaapse wijngoed L’Avenir heeft buiten de voorbeeldige wijnen van eigen grond nu ook enkele merkwijnen uitgebracht. Met als herkomstbenaming niet Stellenbosch, waar L’Avenir gevestigd is, maar Western Cape. Een attractieve witte merkwijn is de van chardonnay, colombar(d) en sauvignon blanc gecomponeerde Moutain View Cape White 2016. Op bedeesde wijze offreert deze sympathieke blend zachte zuren groen fruit, citrus, en snufjes kruiden plus specerijen. "

Nu tijdelijk voor €4,99 in plaats van €5,95

Bekijk deze wijn

Kaiken Ultra Chardonnay

"Het was Aurelio Montes junior die vanaf 2011 vier jaar lang woonde en werkte in Mendoza met als doel de wijnen van bodega Kaiken net zo veel allure te geven als die van het Chileense moederbedrijf Montes. Wat ook is gelukt – zij het dat ze anders zijn, een eigen persoonlijkheid hebben. De Kaiken Ultra Chardonnay, waarvoor de druiven groeiden op 1300 à 1500 meter hoogte,  combineert in zijn smaak op harmonische wijze kracht met kruidigheid, een subtiele mineraligheid en rijpe, milde fruitnuances (witte vruchten, citrus). Wat ‘m vast mooi doet combineren met licht kruidige vis- en gevogeltegerechten, fazant incluis."

Bekijk deze wijn
Plaats uw reactie