Hubrecht Duijker en zijn vondsten van de maand november

1 Reactie

Hubrecht Duijker en zijn vondsten van de maand november

Wijnkenner Hubrecht Duijker publiceert elke maand zijn 'vondsten van de maand'. Wijnen die het proeven, het ontdekken, het genieten, het weten en soms het reageren waard zijn.

In de maand november heeft hij gekozen voor drie van onze wijnen. De Mar de Frades Albariño, de Farina Appassilento Bianco en de Ogier Artesis Côtes du Rhône Rouge.

Onderstaande teksten komen van de website van Hubrecht Duijker: hubrechtduijker.com/actueel-maandmagazine

Mar de Frades Albariño

"Behalve in Rioja is de moedermaatschappij van Ramón Bilbao inmiddels actief in enkele andere Spaanse streken. Waaronder Rías Baixas in het groene Galicië. Dicht bij de kust daar verrees een uitstekend geëquipeerde kelder die druiven verwerkt – uitsluitend de nobele albariño – van meer dan honderd kleine druiventelers wier totale bezit plusminus 90 hectare bestrijkt. De van die druiven vervaardigde, in een opvallende blauwe fluitfles gebottelde Mar de Frades Albariño 2016 bevat zowel kruidige als hartige en fruitige nuances, vooral van grapefruit en limoen. Hij smaakt ook echt droog, met naast viefheid een zekere elegantie – en kan beschouwd worden als een briljante begeleider van zeefruit en vis."

Bekijk deze wijn

Farina Appassilento Bianco

"De familie Farina is eigenaresse van 45 hectare wijngrond, voornamelijk binnen het Valpolicella-gebied. Per definitie worden daar alleen rode wijnen gemaakt. Enkele witte echter voert de familie toch ook. Een daarvan, een Bianco del Veneto, werd via een speciale, langdurige gisting verkregen – en van niet alleen de garganega (de grote variëteit van Soave), maar ook van sauvignon blanc. Plus wellicht een verscholen beetje chardonnay. Het zal de sauvignon blanc zijn die deze Appassilento 2016 zijn frisse smaakkern heeft gegeven, en wellicht zijn subtiele kruidigheid. Terwijl de garganega ongetwijfeld het milde, deels perzikachtige fruit heeft aangedragen en de sappige structuur."

Bekijk deze wijn

 

Ogier Artesis Côtes du Rhône Rouge

"Het wijnhuis Ogier, dat anno 1859 werd opgericht, beschikt over kasteelachtige kelders in Châteauneuf-du-Pape en is gespecialiseerd in wijnen uit de Rhône-regio. Binnen de  omvangrijke collectie bevindt zich een heel betrouwbare rode Côtes du Rhône, de Artesis. Waarvan de jaargang 2015 gecomponeerd werd uit grenache, syrah en wat mourvèdre. De in groot formaat fusten gerijpte wijn heeft een soepele, vrij zachte, stevige smaak (14,5 procent alcohol) die duidelijk kruidig is en in bescheiden mate zwart fruitig."

Bekijk deze wijn
1 Reactie

1
1

juli 04, 2018

1

Plaats uw reactie