Hubrecht Duijker en zijn vondsten van de maand maart

1 Reactie

Hubrecht Duijker en zijn vondsten van de maand maart

Wijnkenner Hubrecht Duijker publiceert elke maand zijn 'vondsten van de maand'. Wijnen die het proeven, het ontdekken, het genieten, het weten en soms het reageren waard zijn.

In de maand maartheeft hij gekozen voor twee van onze wijnen. De Errázuriz Estate Series Merlot en de Oxford Landing Shiraz

Onderstaande teksten komen van de website van Hubrecht Duijker: hubrechtduijker.com/actueel-maandmagazine

Errázuriz Estate Series Merlot

"Rundvlees, lamsvlees, wild, gehaktbrood, harde kazen: deze ferme, sappige Chileen is daarvoor een beste begeleider, de Errázuriz Estate Series Merlot 2016. Bovendien smaakt de uit Valle de Curicó afkomstige wijn heel lekker op zich. Dit dankzij een aroma waarin prominente donkere tonen (laurier, drop, leder) aangenaam samengaan met vooral besfruit plus zwarte vruchten en wat kruidig hout (de wijn werd voor minder dan de helft gelagerd in fusten van Amerikaans en Frans eiken). Overigens voegde Errázuriz, een van Chili’s oudste en beste wijnproducenten, nog 15 procent carmenère toe voor wat extra dimensie en romigheid."

Bekijk deze wijn

Oxford Landing Shiraz

"Ruim 65 jaar geleden stichtte de familie Hill-Smith (van Yalumba in de Barossa Valley) een domein met zandigere gronden langs de mighty Murray River in South Australia. Het wijngoed, Oxford Landing gedoopt, groeide uit tot 260 hectare, verdeeld over 130 individueel bewerkte percelen, alle beplant met klassieke druivenrassen. Een gewoon lekkere, tevens zeer Australische rode wijn van deze bezitting is de Shiraz 2016. Stevig en bijna fluwelig, heel sappig, een beetje kruidig en trakterend op een duidelijk milde melange van rijpe zwarte kersen, pruimen en donkere aroma’s. Goed geschikt om fris te serveren."

Bekijk de wijn hier
1 Reactie

1
1

juli 04, 2018

1

Plaats uw reactie