Hubrecht Duijker en zijn vondsten van de maand juni

1 Reactie

Hubrecht Duijker en zijn vondsten van de maand juni

Wijnkenner Hubrecht Duijker publiceert elke maand zijn 'vondsten van de maand'. Wijnen die het proeven, het ontdekken, het genieten, het weten en soms het reageren waard zijn.

In de maand juni heeft hij gekozen voor drie van onze wijnen. 

Onderstaande teksten komen van de website van Hubrecht Duijker: hubrechtduijker.com/actueel-maandmagazine

Mar de Frades Albariño Atlántico 

"Behalve in Rioja is de moedermaatschappij van Ramón Bilbao actief in enkele andere Spaanse streken. Waaronder Rías Baixas in het groene Galicië. Dicht bij de kust daar verrees een uitstekend geëquipeerde kelder die druiven verwerkt – uitsluitend de nobele albariño – van 60 hectare eigen grond en van ongeveer 150 druiventelers. De van die druiven vervaardigde, in een opvallende blauwe fluitfles gebottelde Mar de Frades Albariño Atlántico 2017 smaakt verkwikkend droog, met naast viefheid ook elegantie en flink wat fris citrusfruit. Het is een briljante begeleider van zeefruit en vis.

Bekijk de wijn hier

Errázuriz Aconcagua Costa Pinot Noir

"Een grote verleider, dat is de Errázuriz Aconcagua Costa Pinot Noir 2015. Zijn geboortegrond ligt in Chili, om precies te zijn in de Mazanar wijngaard binnen de kustzone van de Aconcagua Vallei. Het familiebedrijf Errázuriz is niet alleen gesitueerd in dit dal, maar bezit er bovendien zo’n 400 hectare. Waarmee deze wijn vooral verleidt, is met zijn fruit van rode vruchtjes en bessen, terwijl in de vrij volle, sappige smaak tevens kruidige houttonen beheerst present zijn. Het fruit is mede te danken aan enkele dagen schilweking vóór de gisting, en de houtaspecten aan elf maanden vatrust. Bovendien verbleef 10 procent van de wijn in grote ‘eieren’ van beton. Dit attractieve alternatief voor rode Bourgogne."

Bekijk de wijn hier

Le Pòggere

"Het lijkt wel een sprookje. Er was eens… een Duitse bisschop geheten Johannes Fugger. In het jaar 1111 reisde deze van Augsburg naar Rome. Johannes was een levensgenieter, een wijnliefhebber. Vandaar dat hij zijn knecht Martijn vooruit zond om taveernes te markeren waar men echt lekkere wijn schonk. Zodra Martijn zo’n taveerne gevonden had, kalkte hij op de deur of muur daarvan ‘Est!’. Aan de zuidkant van het vulkanische Lago di Bolsena ontdekte Martijn in het stadje Montefiascone een lokaal waar de witte wijn zo heerlijk was dat Martijn op de deur niet één keer ‘Est’ schreef, maar drie keer – met de nodige uitroeptekens. Het spreekt vanzelf dat onze dorstige bisschop daar neerstreek. Johannes Fugger heeft Rome nimmer bereikt. Hij bracht zijn dagen door met het volop genieten van Montefiascone’s witte nectar. Hij heeft dat drie jaar volgehouden, toen ging hij dood. Op zijn grafsteen kwam te staan: ’Vanwege een teveel aan Est!Est!! Est!!! stierf hier Johannes Fugger, mijn meester’. Witte Est! Est!!Est!!! di Montefiascone wordt nog steeds gemaakt, op een kleine 420 hectare. Heel kenmerkend is de Le Pòggere 2017 van het familiebedrijf Falesco. Deze blend van trebbiano, malvasia en roscetto smaakt tegelijk sappig en kruidig, met hoofdzakelijk mild citrusfruit in zijn aroma. Deze Est is… best."

Bekijk de wijn hier

 
1 Reactie

1
1

juli 04, 2018

1

Plaats uw reactie