Hubrecht Duijker en zijn vondsten van de maand juni

Hubrecht Duijker en zijn vondsten van de maand juni

Wijnkenner Hubrecht Duijker publiceert elke maand zijn 'vondsten van de maand'. Wijnen die het proeven, het ontdekken, het genieten, het weten en soms het reageren waard zijn. 

In de maand juni heeft hij gekozen voor drie van onze wijnen! De Clos Amador Brut Delicat, de Errázuriz Aconcagua Costa Pinot Noir en de Villa Trasqua Trasquanello Sangiovese Rosato

Onderstaande teksten komen van de website van Hubrecht Duijker: hubrechtduijker.com/actueel-maandmagazine 

vondst-2

Clos Amador Brut Delicat

Clos Amador Brut Delicat"Het Catalaanse familiebedrijf Pere Ventura is gespecialiseerd in Cava, de Spaanse versie van Champagne. In tegenstelling tot sommige andere producenten worden in de meeste wijnen uitsluitend regionale druivenrassen verwerkt, afkomstig van 60 hectaren in bezit en ruim dubbel zoveel onder contract. Behalve de eigen merknaam voert het bedrijf  Clos Amador waarvan de Brut Delicat een aanbeveling verdient. Op basis van ongeveer gelijke delen macabeo, xarel.lo en parellada kwam een elegante bubbelwijn tot stand die ongeveer vijftien maanden kelderrust onderging. Zijn belletjes brengen een vrolijk geheel in de mond van specerijen en fris fruit (groen appeltje, partje grapefruit), geweldig geschikt om het voorjaar mee te vieren. Wat nu na de accijnsverlaging voordelig kan, want de reguliere prijs daalde van €12,75 naar €9,50."

 

 

VONDST22

Errázuriz Aconcagua Costa Pinot Noir

Errazuriz Aconcagua Costa Pinot Noir"Een grote verleider, dat is de Errázuriz Aconcagua Costa Pinot Noir 2015. Zijn geboortegrond ligt in Chili, de kustzone van de Aconcagua Vallei om precies te zijn. Het familiebedrijf Errázuriz is niet alleen gelegen in dit dal, maar bezit er bovendien zo’n 400 hectare. Waarmee deze wijn vooral verleidt, is met zijn fruit van rode vruchtjes en bessen, terwijl in de vrij volle, soepele smaak tevens kruidige houttonen beheerst present zijn. Het fruit is mede te danken aan enkele dagen schilweking vóór de gisting, en de houtaspecten aan tien maanden vatrust. Dit attractieve alternatief voor rode Bourgogne kost €19,95."

 

 

Vondst_41

Villa Trasqua Trasquanello Sangiovese Rosato

Trasquanello"Het Toscaanse domein Villa Trasqua werd door de (in Zwitserland woonachtige) Twentenaar Hans Hulsbergen prachtig gerenoveerd, waarna ook de wijnkwaliteit gestaag steeg. De 56 hectare omvattende wijngaard (op het landgoed zijn zijn ook 10 hectare met 3700 olijfbomen beplant) brengt behalve rode wijnen en witte wijnen ook een rosé voort. Dat is de Trasquanello Sangiovese Rosato, een Toscana waarvan de jaargang 2016 behalve sappig fris ook flink wat kruiden en specerijen in zijn smaak heeft, naast enig fruit van bessen en rode vruchtjes. Vooral met kruidige hapjes zal deze villawijn goede vrienden zijn. Per fles €9,95."Plaats uw reactie