Hubrecht Duijker en zijn vondsten van de maand januari

1 Reactie

Hubrecht Duijker en zijn vondsten van de maand januari

Wijnkenner Hubrecht Duijker publiceert elke maand zijn 'vondsten van de maand'. Wijnen die het proeven, het ontdekken, het genieten, het weten en soms het reageren waard zijn.

In de maand januari heeft hij gekozen voor drie van onze wijnen. De Portillo Malbec, de Ramon Bilbao Verdejo en de Laurent Miquel Syrah Grenache van de Pere & Fils lijn

Onderstaande teksten komen van de website van Hubrecht Duijker: hubrechtduijker.com/actueel-maandmagazine

Salentein Portillo Malbec

"Een trefzekere tafelgenoot voor sudderlapjes, boerenkool met worst en andere winterschotels is de Portillo Malbec 2017. Soepel van smaak en dus cordiaal van karakter, vol en stevig, met fruitige en donkere elementen, een vleugje vanille en een vriendelijke frisheid. Zijn geboortegrond is de hoog gelegen Valle de Uco binnen de Argentijnse wijnprovincie Mendoza. Waar de familie Pon naast het fameuze domein Salentein een tweede wijngoed van bijna 70 hectare creëerde, dat van Portillo."

Bekijk deze wijn

Ramón Bilbao Verdejo

"Ruim een half decennium geleden sloeg het in Rioja gevestigde huis Ramón Bilbao zijn vleugels uit naar Rueda om daar droge witte wijn te produceren van het autochtone, hoogwaardige druivenras verdejo. Iets dat Marqués de Riscal decennia eerder had gedaan. Er werd een wijndomein gesticht van 55 hectare waar de stokken groeien op stenig zanderige grond die tevens kalksteen bevat. En met sloot contracten af met druiventelers De Verdejo 2016, een voorbeeldige viswijn, die daar werd vervaardigd smaakt fris en is iets voller gestijld dan de meeste, met in zijn aroma prettig wat drupsachtig fruit en een hint van plantaardigheid."

Bekijk deze wijn

L. Miquel Père & Fils Syrah-Grenache

"Meester-wijnmaker Laurent Miquel weet binnen Pays d’Oc allerhande attractieve wijnen te creëren, witte, rosés en rode. Heel geschikt voor een wintermaal (en kaas daarna) is de Syrah Grenache 2016 die wordt aangeboden onder het merk Père & Fils. De syrah tekent voor 70 procent, de blauwe grenache voor 30. Een deel van de wijn ging voor een maand of drie op vat. Vandaar de lichte roostertonen en de zachte, milde kruidigheid in de voor het overige vlezige smaak waarin bovendien bramen en andere rijpe zwarte vruchten figureren, samen met donkere elementen als van katjesdrop."

Bekijk deze wijn

 

 

 
1 Reactie

1
1

juli 04, 2018

1

Plaats uw reactie