Hubrecht Duijker en zijn vondsten van de maand februari

1 Reactie

Hubrecht Duijker en zijn vondsten van de maand februari

Wijnkenner Hubrecht Duijker publiceert elke maand zijn 'vondsten van de maand'. Wijnen die het proeven, het ontdekken, het genieten, het weten en soms het reageren waard zijn.

In de maand februari heeft hij gekozen voor drie van onze wijnen. De Kendall Jackson Avant Red, de Príncipe de Viana Crianza en de Salentein Numina Chardonnay. 

Onderstaande teksten komen van de website van Hubrecht Duijker: hubrechtduijker.com/actueel-maandmagazine

Kendall Jackson Avant Red Blend

"Het grote, in Californië gestichte wijnbedrijf Kendall-Jackson voert een wijnlijn voor een enigszins jeugdige doelgroep. Een van de drie wijnen is de – van een schroefsluiting voorziene – rode Avant 2013. Deze uit California afkomstige, dieprode wijn combineert in zijn soepelzachte en toch stevige smaak donkere tonen met rijp zwart fruit en in de verte een besje. Heel ontspannend allemaal. De blend wordt gevormd door een half dozijn druivenrassen, van cabernet sauvignon tot petite syrah, en er vond ook wat houtrijping plaats, Bepaald bijzonder is dat alleen windenergie werd gebruikt voor de gehele wijnbereiding, inclusief het bottelen."

Bekijk deze wijn

Príncipe de Viana Crianza

"Bodegas Príncipe de Viana is al een paar decennia de grootste exporteur van Navarra. Met 900 hectare in bezit dan wel onder contract, drie keldercomplexen en een jaaromzet van circa 10 miljoen flessen. Dit succes is mede te danken aan de gemiddeld goede kwaliteit van zijn wijnen, op alle prijsniveaus. Zo krijg je voor €8,45 de klassiek opgevoede, een jaar op fust gelagerde Crianza 2013. Een bessige, ferme, op dronk zijnde, zacht frisse wijn met schakeringen van kruidig hout en milde vanille. Als druiven dienden behalve tempranillo ook cabernet sauvignon en merlot."

Bekijk de wijn

Salentein Numina Chardonnay

"Van de eerste en dus oudste wijngaarden die Mijndert Pon plantte in de Argentijnse, hoog gelegen Valle de Uco, worden op het schitterende domein Salentein enkele indrukwekkende wijnen gemaakt onder de naam Salentein Numina. De vatgerijpte, ferme Chardonnay 2016 bijvoorbeeld, waarvan de stokken 1250 tot 1300 meter boven de zeespiegel staan. De roostertonen in zijn smaak krijgen vrolijk tegenspel van frisse zuren en diverse soorten citrusfruit. Fles €25,95. Hetzelfde wordt gerekend voor de Cabernet Franc 2014 die een apart aroma heeft dat deed denken aan een combinatie van laurier, potloodslijpsel, gegrilde paprika en toastig hout, terwijl zijn structuur solide is."

Bekijk de wijn hier
1 Reactie

1
1

juli 04, 2018

1

Plaats uw reactie