Hubrecht Duijker en zijn vondsten van de maand augustus

Hubrecht Duijker en zijn vondsten van de maand augustus

Wijnkenner Hubrecht Duijker publiceert elke maand zijn 'vondsten van de maand'. Wijnen die het proeven, het ontdekken, het genieten, het weten en soms het reageren waard zijn. 

In de maand augustus heeft hij gekozen voor vier van onze wijnen! De Laurent Miquel Château Cazal Viel Rosé, de Kendall-Jackson Vintner's Reserve Chardonnay, de Ramón Bilbao Verdejo en de Yalumba The Y Series Pinot Grigio.

Onderstaande teksten komen van de website van Hubrecht Duijker: hubrechtduijker.com/actueel-maandmagazine

Laurent Miquel Château Cazal Viel Rosé

"Met plusminus 150 hectare is Château Cazal Viel het grootste particuliere wijngoed van Saint-Chinian, diep in het zonnige Franse zuiden. Het behoort aan de familie Miquel, met Laurent als keldermeester. Van bij lage temperatuur vergiste grenache (40 procent), cinsault (20 procent) en syrah (20 procent) stelde deze een perfecte, want zeer frisse, elegante, discreet naar bessen en rode vruchten smakende Rosé 2016 samen." De wijn wordt door ons voor €8.95 verkocht.

Bekijk deze wijn

Kendall-Jackson Vintner's Reserve Chardonnay

"De Californische wijngigant Kendall-Jackson – met 4400 hectare eigen grond – schreef geschiedenis met zijn Vintner’s Reserve Chardonnay die in 1982 werd gelanceerd. Het jaar daarop won deze wijn dubbel goud, en werd een commercieel megasucces, met een jaarlijkse verkoop van naar schatting twaalf miljoen flessen. Nieuwsgierig naar deze wijn? Je kunt de zacht fris smakende jaargang 2015 hier gewoon kopen. Zijn vrij gulle smaak is bijna boterig met ook een toetsje karamel en andere roosteraroma’s (vanwege de vatvergisting, gevolgd door een zeven maanden durende vatlagering), en zijn rijpe fruit van voornamelijk tropische en citrusvruchten is aangenaam zacht. Kostelijk bij o.a. kip en kalkoen."

Bekijk deze wijn

Ramón Bilbao Verdejo

"Vijf jaar geleden sloeg het in Rioja gevestigde huis Ramón Bilbao zijn vleugels uit naar Rueda om daar droge witte wijn te produceren van de autochtone, hoogwaardige druivenras verdejo. Iets dat Marqués de Riscal decennia eerder had gedaan. Er werd een wijndomein gecreëerd van 60 hectare waar de stokken staan op stenige zandgrond die ook kalksteen bevat. De voorbeeldige Verdejo 2016 die daar werd geboren smaakt heel levendig en biedt een mooie mix van wit, geel en citrusfruit, met een accentje van groene kruiden. Overigens heeft de wijn zo veel succes dat contracten werden afgesloten met tientallen druiventelers en een nieuwe, grote kelder werd gebouwd."

Bekijk deze wijn

Yalumba The Y Series Pinot Grigio

"Neem in gedachten sappige perzik en ander mild citrus fruit, en je weet ongeveer hoe The Y series Pinot Grigio 2016 smaakt, een verleidelijke, vriendelijk frisse, mild droge wijn van het Australische familiebedrijf Yalumba. Wij zeggen er graag ‘ja’, pardon ‘ya’ tegen bij zacht aangemaakte salades, visgerechten met een zachte saus en quiches. Maar ook zomaar op een mooie zomerdag is het een feestje om deze wijn uit South Australia te drinken."

Bekijk deze wijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Plaats uw reactie