Château Pigoudet: nieuwe oogst weer volop verkrijgbaar!

Château Pigoudet: nieuwe oogst weer volop verkrijgbaar!

De oogst 2016 voor Château Pigoudet is weer volop verkrijgbaar. Proef de heerlijke Provence Rosé wijnen; Pigoudet Première Rosé en Pigoudet La Chapelle Rosé. Direct naar de wijnen

Oogst 2016 in de Provence

In 2016 zat het de meeste Franse gebieden zachtst gezegd niet mee. Nachtvorst, overmatige regenval, vernietigende hagel, rotting en droogte. Uiteindelijk is circa 43 miljoen hectoliter geoogst. Bijna 10% minder dan in 2015! Bijna alle belangrijke gebieden zitten fors in de min, maar niet in de Rhône en de Provence. Men spreekt daar zelfs van een zeer veelbelovende oogst, met een zeer aromatische en fruitige opbrengst, en verwacht milde wijnen die soepel wegdrinken, zoals in de voorgaande jaren.  

Over Château Pigoudet

In 1992 kocht de Duitse ondernemer Bernhard Schmidt het château, om samen met zijn vrouw Elke hun droom te verwezelijken. Na zijn dood zette Elke Schmidt het bedrijf voort met haar dochter Sabine Rabe en diens echtgenoot Hans Ulrich. Zij zorgt momenteel voor de export. In 2008 komt Aurélien Pont in het bedrijf als regisseur. Samen met wijnmaker Ivan Khougazian wil hij van Chateau Pigoudet het beste domaine uit de Provence maken. 

Het domaine ligt op 40 kilometer ten noordoosten van de prachtige stad Aix-en-Provence in de appellation Coteaux Aix-en-Provence. Het valt onder de gemeente Rians en de wijnbergen liggen op een hoogte van 400 meter. Het domaine wordt van de koudere noordenwinden afgeschermd door de Montagne Vautubière en in het zuiden door de beroemde Montagne Saint Victoire.

Van de 110 hectare land zijn er 40 met wijnstokken beplant. Toegestane witte druivensoorten zijn: Sauvignon, Rolle en Grenache Blanc. En rode druivensoorten: Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache, Cinsault.
Het terroir is hier sterk kalkhoudend met veel kleine stenen en alle wijnbergen zijn op het zuiden gericht. Ze hebben een hellingsgraad van 15 graden en zijn uitermate goed waterdoorlatend. Sinds 1998 is dit domaine in handen van de familie Rabe die kosten noch moeite hebben gespaard om topkwaliteit te produceren.

Nieuw in ons assortiment

Nieuw in ons assortiment: De Pigoudet La Chapelle Blanc, gemaakt van Sauvignon Blanc, Ugni Blanc en Rolle. 

 

 
Plaats uw reactie