Brut de Charvis

Kwaliteitswijn uit de streek onder Chablis. Hiervoor gebruikte men de chardonnay- en pinot noir druiven en de methode van de Champagne-streek. Heerlijk geurend, sappig en verkwikkend van smaak. Mooie, blijvende mousse. Rijp vanaf: nu, opleg mogelijk tot 2 jaar na de oogst.

Beschikbaarheid:

Incl. BTW: € 11,95
Levering binnen 2 dagen
shipping
paymentmethods
Brut de Charvis
Beweeg uw muis over de afbeelding

Details

Het dorpje Charvis ligt vlakbij de stad Auxerre. Men maakt hier voortreffelijke mousserende wijnen op de wijze van de Champagne, met gebruik van dezelfde druivensoorten; chardonnay en pinot noir. Deze mousserende wijn is het resultaat van de meest verfijnde druivensoorten uit de Bourgogne. Elke fase van de ontwikkeling van de wijn trekt zijn voordeel uit een milieu met een techniek van hoog niveau, verstrekt door een constante en strenge oenologische controle. De gisting op fles, volgens de méthode champenoise, vindt plaats in de kelders van Caves de Bailly. Deze kelders die in rotsen uitgehouwen zijn, liggen 60 meter onder de grond en garanderen de wijnen ideale leefomstandigheden gedurende het hele jaar; een constante temperatuur en een constante luchtvochtigheid. Pas drie jaar na de oogst brengt men de wijn op de markt. De kwaliteit is perfect, dikwijls beter dan die van de licht oxidatieve goedkope merkloze Champagnes. www.caves-bailly.com/Eng

Aanvullende informatie

Artikelnummer 1096
Inhoudsmaat 0.75
Drinken van/tot tot 0.0
Alcoholpercentage Nee
Bodemsoort Kalkgrond
Smaak / type Nee
Streek Nee
Oogstjaar Nee
Land van herkomst Nee
Karakter Kwaliteitswijn uit de streek onder Chablis. Hiervoor gebruikte men de chardonnay- en pinot noir druiven en de methode van de Champagne-streek. Heerlijk geurend, sappig en verkwikkend van smaak. Mooie, blijvende mousse. Rijp vanaf: nu, opleg mogelijk tot 2 jaar na de oogst.